HTML

Lépcsőház

Minden szinten, szinte mindig történik valami! A világ nagy dolgai mindig a mikroközösségekben dőlnek el. E csoportok tipikus alkotóelemei a lakóközösségek, melyek akarva-akaratlanul a lépcsőházakban alakulnak ki. Ez a blog azoknak (is) próbál (görbe)tükröt tartani, akik nem tudják, ki lakik a szomszédban.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Lépcsőházat festett a Jézuska!

2009.12.20. 14:49 Jumbóka

Nekünk már biztos fehér lesz a karácsony!

 

Az ember azt hihetné, hogy egy írás, főképpen a blog csak a fikázásról, borzalmakról, nyomorról szólhat. Egy túrót! A mi lépcsőházunkban – ahol eddig csak lopás, hangoskodás, liftrongálás, és egyéb a „normális” életvitellel ellentétes dolgok történtek, – bekövetkezett a CSODA! A CSODA, igen így nagybetűvel. Maga a fogalom olyan, amiben mindenki reménykedik, de soha nem következik be. Pedig ez olyan dolog, amit nem szabad várni, mert ha várjuk, és bekövetkezik, az már nem csoda. Mert olyan dolog iránt táplálunk (hiú) reményeket, amelyben magunk sem hiszünk, hogy megérjük. A csoda olyan, mint ami magától beüt (igen, mint a mennykő – vagy ménkű), csak hát pozitív értelemben.

 

Sokat beszélgettünk már az itt lakókkal, hogy a korábban ugyancsak a lépcsőházban élő földi halandók hathatós segítségével, igencsak leromlott a mindenki által közösen használt helyiség állaga. Jelezték ezt a leütött sarkok, valamint az igen erősen szennyezett falak. Mivel a nevezett közállapotokat előidézők nagy nehezen elköltöztek, igyekeztek „alkotásaikkal” maradandó emlékeket hátrahagyni az utókornak. Távozásuk okában természetesen jelentős szerepet játszottak bizonyos gazdasági körülmények (mind a sajátjukat, mind a lakóközösséget illetően). Éppen ezért újabb gondot – bár a történtek ismeretében egy fokkal kellemesebbet – okozott, hogy a kárelhárításban milyen mértékben és formában részesüljenek az „utókor áldozatai”. Született is néhány frappáns(nak tűnő) ötlet, ezek azonban mind elhaltak a családi költségvetéseket irányító, házi pénzügyminiszterek asztalán.

 

Közeledett a karácsony. Bevallom őszintén, én már sokféle beszélgetésben (traccspartiban, pörköltfőzésben – vagy inkább fogyasztásban) vettem részt, de vallási, vagy fogalmazzunk úgy, hitbéli kérdések még nem kerültek szóba. Ezúttal sem kívánom ez irányba terelni a szót, de a karácsonyi hangulatban talán nincs az a közösség, ahol az Úrjézus szóba ne kerülne valamilyen összefüggésben. Ha máskor nem, akkor biztosan, ha nem stimmel a karácsonyfa a tartóba, vagy a ponty nem döglik meg az első ütésre – különösen, ha el sem találjuk. DE! Valamelyik este, hazafelé jövet megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy valaki kifestet(t)e a lépcsőházat. Mivel konkrét információval nem rendelkezett senki, vagy legalábbis nem osztották meg velem, mire gondolhatnék másra. A Jézuska elnézte a naptárat, vagy éppen az ünnepre való felkészülési szakaszában látogatott el hozzánk. Mit gondolhatott magában? Itt nagyon szegény emberek lakhatnak? Be-bekukucskált egy-egy kémlelőnyíláson – az ő képességeivel ez azért nem olyan lehetetlen – majd megállapította, hogy a helyzet még annyira nem lehet gáz. Itt nagyon igénytelen emberek laknak? Megint csak kukucska, majd az előbbihez hasonló megállapítás. Itt lusta emberek laknak? Háááát itt egy kicsit bajban volt. Kukucska meg volt, de mivel alig talált pár lézengő embert a házban, feltételezte, hogy a többiek dolgoznak. Mivel több ötlete nem volt, hazament, és betette a DVD-lejátszójába az elmúlt öt év történéseit tartalmazó korongot. Homlokára csapott, és döntött. Itt olyan f…a emberek laknak, hogy ezek megérdemlik (a sorsukat)! Visszajött, és a karácsony hangulatának megfelelően fehérre festette a lépcsőházat.

 

Bárhogyan is történt, – vagy visszatérve a földi gondolkozásra – bárki bármit is tett, köszönjük meg neki(k). Kedves állandóan, vagy ideiglenesen a házunkban tartózkodó emberek! Legalább annyit tegyünk meg, hogy igyekezzünk ezt az állapotot minél tovább – de legalább a következő karácsonyig – megőrizni! Ha meg netán valaki mégis találkozna egy olyan emberrel aki pénzügyi követelésekkel állna elő, bátran köszönje meg azzal, hogy az Isten fizesse meg. Elvégre karácsony van.

 

2 komment

Címkék: csoda lépcsőház hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://lepcsohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr401610984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó Kor 2009.12.28. 12:45:19

Kedves Ismeretlen! A barátnőm ugyanabban a lépcsőházban lakik, ő mutatta a postaládájába bedobott "szösszenetet", ami ugyanaz volt, amint a fenti írás. Tetszik a stílusa. Nem lenne kedved az én fórumomba is írni?
www.jokor.hu/tarskereses_forum/

Boldog új évet:

Judit

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2009.12.28. 21:08:04

@Jó Kor:
Szia Judit!

Nagyon köszönöm az érdeklődést, még ha ez nem (is) teljesen a blog iránt született meg benned. Mint láthatod, a fórumon (egyelőre) nem veszi fel a versenyt a nagyokkal, igaz ez nem is feltétlenül volt cél. Tulajdonképpen csak egy szárnypróbálgatás. (Nem, nem, angyal azért nem akarok lenni!) Na persze nem mellékesen, az itt publikált témák mind valóságosak, és konkrét emberekről szólnak konkrét embereknek. Mindezek ellenére nem szeretném OFF témákkal szaporítani a kommenteket. Éppen ezért a fórumodnak küldött privát levélben válaszolok a felvetésedre. Puszi a szomszédasszonyomnak! Jaaaaaaaa, ezt én is át tudom adni, hiszen az én szomszédom!

Üdv: Jumbóka
süti beállítások módosítása